Nieuws

Vereniging Het Gotland Pelsschaap (GPS)

 

NIEUWS

 

Keuringen 2018

Er zijn dit jaar bij 5 fokkers op hun erf lammeren gekeurd. Helaas waren er ten gevolgde de lange hete droge zomer geen echt uitblinkende ramlammeren. Er zijn daarom geen ramlammeren gekeurd voor stamboekopname.

 

Eerste Nederlandse Gotlanders met ARR/ARR

Op de bedrijven van Broersma en Kuipers zijn dit jaar de eerste Nederlandse gotlanders geboren met het genotype ARR/ARR (ongevoelig voor scrapie).

 

Keuringen 2017

Na de bedrijfkeurigen werden 15 ramlammeren opgegeven voor de rammenkeuring. Deze werden op 9 september op de bedrijven gekeurd. In totaal werden er 4 rammen goedgekeurd voor stamboekopname. Kampioen werd een ram van de combinatie Vlonk/Wiersma uit Lettelbert.

 

Nieuwe import

In oktober 2016 importeerden drie fokkers (Ament, Broersma en Kuipers) gezamelijk een nieuwe ram uit Denemarken.

 

Rammenkeuring 2016

Op 17 september werden er 13 ramlammeren gekeurd.

Kampioen werd een ram van mevr. Broersma uit Blije.

Ook twee andere rammen van mevr. Broersma en één van dhr. Kuipers uit Annen werden goedgekeurd voor stamboekopname.

 

Uitslag rammenkeuring 2015

Op 19 september zijn er een aantal rammen gekeurd.

Er zijn vier rammen goedgekeurd voor stamboekopname. Kampioen werd een ram van mevr. Sikkema uit Stiens. De andere drie zijn gefokt door mevr. Broersma te Blije.

 

Import rammen

In december 2014 zijn er twee rammen uit Denemarken geimporteerd.

 

Uitslag rammenkeuring 2014

Op 20 september 2014 zijn er op een aantal bedrijven ramlammeren gekeurd voor stamboekopname. Zeven ramlammeren werden goedgekeurd als stamboekram.

 

Kampioen werd een ram van mevr. Broersma te Blije. Verder verder er rammen goedgekeurd van mevr. Sikkema te Stiens, mevr. Ament te Emmen, dhr. Engelen te Smilde en de combinatie Vlonk en Wiersma te Lettelbert.

 

 

2013